Værksted

Vælg værksted som linjefag på Bieringhus Efterskole for udsatte og sårbare unge

Værksted er linjefaget for dig, som elsker at rode med maskiner, kan lide duften af savsmuld og ikke er bange for at få olie på fingrene.

Det er helt ok ikke at være nogen handymand eller -kvinde på forhånd. I værkstedet får du nemlig rig mulighed for at bore, skrue, slibe, save og hamre. Alt sammen under kyndig vejledning fra Bieringhus Efterskoles pedel Henning Bendixen.

Klassisk håndværk og moderne maskiner 

Når du vælger værksted som linjefag, vil du opleve den store frihed i selv at kunne reparere, vedligeholde, bygge og gøre sine projekter til virkelighed.

Vores værksted er udstyret med maskiner og værktøj, som du lærer at betjene. Du får både klassiske håndværksmetoder og moderne arbejdsgange med i din personlige værktøjskasse. På den måde har du en god basis for at løse mange slags opgaver.

Du lærer, hvordan man arbejder med forskellige materialer, og hvilke materialer der egner sig til hvad – vi prøver blandt andet at forme i træ og metal.

Du er også meget velkommen til at bruge tid på dine egne projekter. Måske trænger din cykel eller knallert til at blive repareret. Eller måske er det på tide at finde din indre opfinder frem og bygge noget helt fra bunden!

Brug dine praktiske ‘skills’ i virkeligheden

En del af undervisningen foregår ude på skolen, hvor du sammen med skolens pedel og resten af værkstedsholdet går til hånde.

Vi bruger det, vi har lært i værkstedet i virkeligheden. Du kommer til at hjælpe med at vedligeholde og fikse hylder, lister, borde og andet inventar på værelser og fællesarealer. Til arrangementer som lejrskole, julefrokost og udflugter er det også os, der løser de praktiske opgaver.

Linjefaget er en spændende smagsprøve for dig, der overvejer en erhvervsuddannelse som fx tømrer, elektriker eller mekaniker. Men værkstedet er også et frirum fra klasseundervisningen for dig, som bare godt kan lide at være praktisk, opfinde nye ting, bruge hænderne og samarbejde med andre.