Ridning

Ridning som linjefag på Bieringhus Efterskole for udsatte og sårbare unge

Ridning er linjefaget for dig, som er vild med dyr og er frisk på udfordringer. Måske er du vant til at ride derhjemme. Måske er det første gang, du træder op i stigbøjlen. Alle kan være med, og vi tilpasser undervisningen efter dit niveau.

Lær at ride dressur, kvadrille og ponygames 

Når du vælger ridning som linjefag på Bieringhus Efterskole, får du stillet en hest til rådighed. I løbet af efterskoleåret prøver du og din nye makker mange forskellige discipliner af sammen.

Vi rider dressur, hvor du og hesten arbejder som et team for at udføre bestemte øvelser og gangarter. Vi rider i kvadrille, hvor vi samarbejder med de andre ryttere og heste på holdet om at koordinere tempo og formationer. Vi har det sjovt med holddisciplinen ponygames, som byder på underholdende små konkurrencer og stafetlege. Og når vejret er godt, kan vi finde på at trave en tur i skoven for at nyde naturen og få terræn under hovene.

Bliv klog på hesten fra manke til hale

Ridesport er anderledes end andre sportsgrene, fordi dit “arbejdsredskab” er levende og har sin egen vilje. Derfor skal du lære om vigtige emner som hestens anatomi og adfærd, fodring, pasning og pleje. Vi gennemgår udstyr som sadel, seletøj og strigler. Du bliver klogere på rideteori, hvordan du kan bruge din egen krop til at guide hestens, og hvordan du kan styrke dine muskler og kondition gennem ridning.

Du får mulighed for at tilmelde dig ryttermærkeuddannelsen for at få bevis på, hvad du har lært. Du kan også være en del af klublivet på rideskolen i din fritid eller deltage i ridestævner. Og i efterskolens linjefagsuge har du mulighed for at komme på ridelejr med spændende undervisere som en smed, berider og en dyrlæge.

Sikkerhed og tryghed i rideundervisningen

Ridning er ikke en ufarlig sport, men vi sørger selvfølgelig for, at undervisningen foregår i sikre og trygge rammer. Vi træner i en ridehal i  Esbjerg SportsRideCenter med en øvet rideunderviser fra Guldager Rideklub, som instruerer os i sikkerhed på og omkring hestene.

Ridehjelm er et ufravigeligt krav. Hvis du ikke har selv, kan du låne både hjelm og ridepisk af klubben. Ridetøj, ridestøvler og andet udstyr skal du selv medbringe.

Skulle uheldet være ude, er det din egen ulykkesforsikring, som skal dække. Hos mange forsikringsselskaber kræver ridesport en tillægsforsikring, og det er vigtigt, at du og dine forældre har undersøgt dette på forhånd.