Musik

Vælg musik som linjefag på Bieringhus Efterskole for udsatte og sårbare unge

Musik er linjefaget for dig, som elsker at synge, spille på et instrument eller har lyst til at lære det. Du behøver ikke være nogen rockstjerne på forhånd. Men vi lover, at du i løbet af skoleåret vil du mærke suset, når musikholdets band går på scenen med resten af efterskolen og vores gæster som publikum.

Find din egen musikstil 

Vi eksperimenterer med genrer, udtryk og musikinstrumenter. Hvis du selv har en guitar, bas, trompet eller et andet instrument, er du velkommen til at tage det med. Skolen har også instrumenter, mikrofoner og forstærkere, du kan låne.

Det vigtigste i dette linjefag er at turde lege og kaste sig ud i noget nyt. I Bieringhus Efterskoles øvelokale betyder fejl ikke, at du er dårlig. Vi ser dem som en mulighed for at udforske musikken, arbejde med stemmen eller lære at spille en fed guitarsolo.

Når du vælger musik som linjefag vil du blive præsenteret for mange forskellige genrer. Du er også selv med til at bestemme, om vi skal spille gamle kendinge eller nye hits, pop, rock, jazz, metal eller hiphop. Hvis du har lyst, kan du få hjælp til at komponere din egen melodi eller skrive en sangtekst.

Bliv medlem af et band og indspil din egen CD 

Du vil mærke det fællesskab, der opstår, når man spiller sammen med andre i et band. Og du vil opleve, hvordan du kan bruge musik og sang til at udtrykke dine følelser og tanker. Samtidig bliver du klædt teoretisk godt på af vores musiklærer Jonas Muff, som studerer trommer på Syddansk Musikkonservatorium.

Vi kommer både igennem nodelæsning, rytmelege, stemmetræning, musikteori og improvisation, som giver dig forståelse og et godt fundament for at synge og spille.

Det skal du blandt andet bruge, når vi i linjefagsugen tager i professionelt lydstudie for at indspille en CD med alle vores yndlingssange.