Gastronomi

Gastronomi som linjefag på Bieringhus Efterskole for udsatte og sårbare unge

Gastronomi er linjefaget er for dig, der elsker at lave mad! Der er plads til dig i køkkenet – uanset om drømmen er at blive den nye masterchef, vinde Den Store Bagedyst, eller om du er en nysgerrig nybegynder.

Fra jord til bord 

I gastronomi kommer vi hele vejen rundt om madlavning. Du bliver klogere på indkøb, tilberedning, hygiejne, bæredygtighed, sammensætning af menuer og meget mere.

Du lærer at følge en opskrift og kokkerere et sundt måltid, der både forkæler dine smagsløg og er flot anrettet.

Køkkenchefen er Henrik Houborg Christensen, som er professionel kok med mange års erfaring fra restaurationsbranchen. Til daglig har vi også glæden af ham som skolekok på Bieringhus Efterskole.  

Sammen dufter, sanser og smager vi os igennem råvarer. Vi snitter, koger, steger, panerer og friterer – og vi har det sjovt imens! Vi laver mad over bål i linjefagsugen, og vi besøger landbrug og økologiske produktionssteder for at se, hvor maden kommer fra.

Bliv chefen i dit eget køkken 

Når du vælger gastronomi som linjefag, lærer du at stå på egne ben i et køkken. Du bliver dygtig til at tilberede velsmagende hverdagsmad og ekstra lækre middage, som helt sikkert vil score mange point hos dine venner og familie.

Linjefaget er også en spændende smagsprøve for dig, som overvejer at blive kok. Vores madlavning foregår i et industrikøkken, og i løbet af skoleåret tager vi på udflugt for at se, hvordan hverdagen foregår i et rigtigt restaurantkøkken.